12 april 2019
19:00

Ösets BK

Referat: Älvängens IK - Ösets BK

Seriematch nummer 2 och möte med ett äldre fysiskt starkt motstånd. Vi inleder matchen mycket starkt och spelet värmer i vårkylan, tyvärr lyckas vi inte sätta pricken över i:et på våra många anfall. Det är bland annat ribbskott och mål som döms bort för offside. Vi lyckas efter 30 minuter äntligen få in ledningsmålet och en stund efter kommer även 2-0, nu hoppades man proppen skulle gå ur men istället kom 2-1 på en fast situation precis innan pausvilan.
Ledning 2-1 är extremt mycket i underkant, men gör man inte mål på chanserna kan det likaväl bli förlust.
Andra halvlek är den första lik men nu har vi ännu mer bollinnehav och chanserna avlöser varann.
Det tar enda till 70:e minuten innen det förlösande 3-1 målet kommer. Med kvarten kvar kommer även 4-1 och ytterligare mål hänger i luften men det stannar där.
En seger är alltid en seger och idag var det mesta oerhört bra, spelet vi visar upp håller mycket hög klass och med lite mer skärpa sista tredjedelen avgörs matchen betydligt tidigare.
Idag är samtliga tjejer riktigt bra, men det är givetvis kul när två tjejer födda 2004 Anna och Ida är med och tillför på det sättet de gör. Ebba firade sin 18 års dag på Älvevi och satte 2 nya mål.

Älvängens IK-Ösets BK 4-1 (2-1)
Mål: Ebba Sporrong 2, Julia Svennblad 1, Jonna Johansson 1.